Последно редовно заседание проведе кабинетът на Гълъб Донев. Единственото сигурно име в

...
Последно редовно заседание проведе кабинетът на Гълъб Донев. Единственото сигурно име в
Коментари Харесай

Донев благодари на министрите за свършеното през последните шест месеца във властта

Последно постоянно съвещание организира кабинетът на Гълъб Донев. Единственото несъмнено име в идващото служебно държавно управление е именнно неговото. Нито един от министрите през днешния ден не отговори еднопосочно дали е получил покана от президента да продължи и в новото служебно държавно управление, оповестява " Нова телевизия ".

Една от спекулациите е, че министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев ще има място в идващия кабинет, тъй като се чака да участва на честванията за Гоце Делчев в Северна Македония.

На сбогуване с някои или не, министър председателят Донев благодари на министрите за свършеното през последните шест месеца във властта.

„ Проявихте храброст, а може би, и доза неблагоразумие, когато приехте да сте министри и да се откажете от правото си на персонално успокоение,въпреки сериозните нападките провокациите и проблемите показахте здрави нерви и темперамент в борбите, които водехме, с цел да върнем страната на хората ”, акцентира той.

След края на кабинета „ Донев 1 ” остава отворена вратата към „ Донев 2 ”. Кои от министрите ще я прекрачат към момента не е публично ясно.

„ Аз самият към момента нямам информация. Имам и друга работа, в полза на истината, имам и незавършена. Ако президентът счете, че може да работим още, несъмнено всеки от сътрудниците ще се отзове ”, сподели министърът на земеделието Явор Гечев.  

Лаконично дадоха отговор и други министри, само че не скриха, че са били на среща при президента.

„ Ние би трябвало да дадем доклад за свършената работа. Президентът е индивидът, който ни е избрал. Трябва да отчетем какви провокации, какви проблеми има. Аз съм начертала цели за доста дълъг интервал от време в персонален аспект главно ”, съобщи екоминистърът Росица Карамфилова.

„ Ако президентът реши по този начин, най-вероятно бих бил подготвен, само че би трябвало да се структурират задания и цели ”, добави министърът на външните работи Николай Милков.

Сега остава президентът да издаде декрет, с който да назначи идващото държавно управление, а с него да стане ясно какви са рокадите в състава на Министерския съвет. „ Най-добре ръководи този, който е подготвен да се раздели с властта във всеки момент. Държавата не е за частно прилагане, а страната е на хората ”, безапелационен е Донев. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР